ABVV-JONGEREN @ REFUGEE WALK 2024

Op 29 september lopen wij opnieuw als ABVV-Jongeren 20 tot 40 kilometer tijdens de Refugee Walk om onze solidariteit met vluchtelingen te tonen.

Mensen ontvluchten dagelijks oorlog, geweld en vervolging en moeten leven onder de meest mensonterende omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan de honderden bootvluchtelingen die jaarlijks sterven op de Middellandse Zee tijdens de overtocht, de oorlog in Gaza of de mensen in België die al maanden op straat moeten slapen bij gebrek aan opvangplaatsen.

Met deze tocht proberen we geld in te zamelen voor de geweldige organisatie Vluchtelingenwerk Vlaanderen, die opkomt voor mensen die op de vlucht zijn, hen opvangt op hun eerste dag in België en zich inzet voor een humaan opvang- en integratiebeleid.
 
🤔 Wat doet Vluchtelingenwerk Vlaanderen?
Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich in voor mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en vervolging. Ze doen dit niet alleen, maar met een dertigtal leden en heel wat enthousiaste vrijwilligers. Samen verdedigen ze de rechten van mensen op de vlucht.

Vluchtelingenwerk is gespecialiseerd in veel thema's rond asiel en migratie. Door deze expertise zetten ze druk op het beleid, ondersteunen ze iedereen die werkt met vluchtelingen en vangen ze asielzoekers op. Ook helpt het hen te werken rond terugkeer als dat nodig is. En op te komen voor jonge vluchtelingen.


Meer informatie over Vluchtelingenwerk Vlaanderen hier
 
👐 Wil je ons steunen tijdens onze tocht?
Dat kan absoluut! Je kunt een bijdrage leveren via deze link. Alle beetjes helpen!
 
👟 Zin om mee te wandelen?
Stuur even een dm of e-mail naar anton.obbels@vlaamsabvv.be met als onderwerp ‘ik stap mee’ en we voegen je toe aan ons team!